Sickla

På grund av brist på saker att göra tänkte jag att jag skulle vara lite duktig och ta reda på exakt vart det är jag ska bo dom kommande 3 åren. Så jag tog mig ut till Sickla efter en föreläsning som skulle ha varit 2 h men bara var tup 1,5h och lite köande för att hämta ut sh-kortet som tydligen inte var klart. Väl i Sickla hade jag ingen som helst aning om var jag skulle så jag körde på "jag följer vägen och ser var jag hamnar". Efter att jag gått runt typ ett helt område utan att ha kommit fram hittade jag en karta och skulle försöka lokalisera mig via den. Fast det blev utan framgång så jag frågade en kille som kom gående. då visade det sig att bostadsområdet låg bartom kartan bara det att det var massa träd som gjorde att mian inte såg det. Men då hittade jag fram iallafall och så fick jag lite hjälp med att hitta snabbaste vägen till tvärbanan. För vägen jag hade gått var inte precis den enklaste. Så nu hittar jag till bussen, tvärbanan och framförallt min lägenhet.

Gillar skolan mer och mer för varje gång jag har föreläsning. Ämnena som vi har om nu är roliga och lärarna är bra. Och så pratar man förstås med fler och fler från klassen för varje gång. Alla sitter typ i samma sits där man är helt lost och inte känner någon. Några känner såklart varnadra sen tidigare men vissa är ganska lätt att få kontakt med. Och så är det inte så jävla barnsligt som gymnasiet.

Helt galet vad jag längtar till imorrn! Föreläsning, hämta nyckeln, dra och handla för att fylla upp skafferiet och sen vänta tills mamma och pappa+ emma tror jag också skulle med, kommer med mina grejer. Tyvär kommer dom inte fören kanske runt 19 så jag vet inte riktigt hur jag ska få tiden att gå. Men sånt löser sig alltid. Kanske skulle ta och plugga lite när man har tid... Men men. Tjingeling!

Snark och stress

Vägrar bli sjuk! Känner mig sjuk men ändå inte riktigt. Knepigt, men jag vägrar vara sjuk så nej, jag är inte alls sjuk! Men är sjukt trött iallafall. Så nu är det softarmusik som gäller. Försöker fixa med lite viktiga papper men det går lite sådär. Har inte packat så mycket som jag hade behövt idag men får fixa allt imorrn. Hann in till etown med mammsen och oj vad jag handlade. Lite för mycket kanske men jag gillar allt! Speciellt en underbar svart klänning som passar till både vardag och fest. Fast det blev dock inga jeans men det gör inget för nu har jag bestämt mig för att jag aldrig mer ska leta jeans. Ska endast köpa om jag råkar testa några billiga som sitter bra. Aldrig mer jaga och må piss över att alla sitter som skit.
Men handlade iallafall en stekpanna, potatisskalare, strykjärn, skjorttunika, leggings, strumpbyxor, långt linne, jacka och lite annat + att jag fick en elvisp som är mamma och pappas inflyttningspresent till mig.
Inga bilder idag. Kanske lägger ut imorrn. Eller aldrig. Tiden går frammåt, det blir nya bilder hela tiden.
Ska försöka fixa lite mer innan jag somnar, vilket jag kommer göra väldigt snart. Så, Puss & God Natt!

Tillbaka in the middle of nowhere

Då har man lämnat storstaden efter en grymt rolig och allmänt underbar vecka. Är helt slut i huvudet men nu har jag iallafall ätit så snart kanske jag vaknar till och blir allmänt jobbig. Sitter mitt i den värsta röran av kläder och random stuff som någonsin setts i mitt rum. Men det har ju sin lilla förklaring. Nu är det bara 3 dagar kvar till  jag får hämta nyckeln till min helt egna lägenhet. Är helt overkligt men sant.

Den andra föreläsningen som jag var megataggad till missade jag då då. Vaknade upp halv 8 och fick panik. Bara själva bussfärden tar en halvtimme och att jag inte mådde så jättebra just när jag vaknade gjorde att jag struntade i det helt enkelt. Får kolla om jag får skriva av någons anteckningar på måndag. men jag tog mig iallafall iväg på föreläsningen om studieteknik och lite tips fick man allt. Sen var det då Johanna och Kristoffers inflyttning. Grymt nice lägenhet! Och det är så skönt att bara sitta med dom och dricka te och bara vara. Att dom bjussar på middag är också ett + i kanten. Dom bjussade på middag i torsdags också men det är inte precis så man slipper jobba för maten. Dom köper hem ingredienser och blandar smet och jag får steka fattiga riddare.

Har inte lagt upp bilder på aplänge så nu är det time! RANDOM PICS!!!

Coldplaykonserten!



Det här kan vara den snyggaste bilden jag någonsin tagit!



Orkar inte lägga upp alla bilder nu så det blir en uppföljare imorgon eller så. Lite behind the scenes av en fotosession runt en pälsmössa(?) och allmänna ljuspunkter i livet. Pusselipuss!!!

P.S Det mesta hamnar såklart även på fb.

Vad är design?

Nej, jag ska inte vara djup och svara på rubriken. Det är bara det att kursen som började idag heter det and I like it! Idag var ämnet dansk design eller rättare sagt mer om en dansk designer som jag inte minns just nu vad han hette och jag orkar inte kolla mina anteckningar. Tror det var Verner Paton eller något sånt. Vet att det var Verner men efternamnet kommer jag bara ihåg att det började på P. Hittils gillar jag det enormt mycket och han som höll idagens föreläsning var en bra talare. Och det känns bra med tanke på att vi bara har honom och en annan lärare de närmaste 5 veckorna och då mest honom.

Efter en hel del trubbel med mötesplats och vägbeskrivningar träffade jag Sara för en fika. Blev en liten sväng på stan också men eftersom jag är så otroligt ekonomisk (ironin flödar) så handlade jag ingenting. Måste köpa pendelkort och så måste det räcka till mat.

Imorrn är det ännu en föreläsning och sen ska jag nog gå på en föreläsning om studieteknik. Kanske kan få några bra tips. Men jag struntar i föreläsningen om de olika begreppen på högskolan för det är 3 h väntan och jag ska agera flytthjälp och tigga till mig mat så jag har fullt upp på eftermiddagen. Vill ha min kurslitteratur nu för den verkar grymt bra och intressant!

Dax att bädda ut eftersom jag måste upp kl 6 imorrn. Försår inte hur jag ska klara det men man får väl ha lite disiplin helt enkelt. Ska var lite ambitiös och läsa lite i kurskompendiet innan jag somnar. Nattinatti!

wiiiiiii

Jag vill ha ett nintendo wii! Grymt kul! Har iochförsig bara testat att köra bowling och tennis men jag ägde(för att vara nybörjare). Så det blir allt till att slänga ett öga på budgeten och försöka få ihop till det.

Om det inte vore för att man måste tjäna pengar skulle jag för alltid vilja leva såhär. Gå upp när man är pigg, inte behöva stressa för att göra sig iordning, chilla i skolan och bara dricka kaffe och vara social. Inga måsten eller bestämmelser. men man kan inte ha roligt jämnt...Så imorrn blir det 3timmars föreläsning och sen fika med Sara. Ska bli kul att träffa henne igen. Hann bara hälsa på henne lite snabbt på malma men nu blir det fika efter att vi båda slutat föt dagen.

Nu är det My name is Earl på tv och sen börjar Dexter så det blir att bädda och sen ligga och slötitta tills jag somnar. Go'natt!

helt crazy asså

En väl använd fras för min del. Men det är så det är. Allt är crazy. Coldplay-konserten var helt crazy. Konstant lyckorus i över 1,5h. På färden ut till Muskö (tror jag det hette) var vi helt crazy och rockade loss på allsång till vad som än spelades på radion. Väl framme är folket som redan är där helt crazy sega ( konstigt klockan var runt 00.30). men vi som var höga på lyckorus höll oss crazy och gjorde hela placet crazy all night. Helt grymt bra uppriggat med musik, ljus(julgransbelysning) och discokula. Grymt skönt att sova runt 05.00 men att vakna efter ca 6h sömn istället för 3h som jag trodde var fan mer nice. Bad i 16 gradigt vatten var dock inte så nice.
Övertrakasserat på crazy-fronten. Kan inte använda det ordet till allt. Får hitta på ett nytt ord. Men det är så det är, allt i mitt liv, på alla möjliga fronter just nu. Helt jävla crazy. 

Mycket inplanerat i veckan vilket jag gillar något enormt men sakta men säkert kommer det mesta som händer ge mig tillfällen att lära mig Sthlm på riktigt. Inte som besökare utan som invånare.

Fast vissa saker vet jag inte riktigt hur jag ska besvara. Vet verkligen inte vad jag ska säga. Ni som förstår förstår och är man då någon som inte förstår kan man ignorera det sista stycket.

Dax att bädda. Har en del sömn att ta igen. Puss & Go'natt!


Tjingeling for a while!

Åker till Flen om ett tag för att ta tåget tillkbaka till sthlm. Men idag blir det inget besök på skolan utan Coldplay-konserten och kräftskiva. Och imorrn flyttar jag in hos Kussefinen för ett tag. Vet inte hur jag har med tillgång till internet så jag vet inte när jag bloggar igen. Föstår inte hur jag ska klara mig utan fb men det får väl bli en överlevnadsvecka helt enkelt. Men off and away! Tjingeling!


död, död, glad så jag hoppar

Ja att man är trött efter jobbet är inte precis något oväntat och inte när det ver den näst sista dagen för sommaren. Så lite extra trött för det måste ju bli 7e veckan jag jobbar nu. Skulle ha jobbat 5, ett tag verkade det som att det bara skule bli 4 men nu är jag inne i 7e och om det inte var för att skolan började skulle jag få jobba några veckor till. Dumma skola...vill ha pengar!
Men man blir piggare och på bättre humör när de 2 rastlösa underbara mupparna tittar förbi med muffins och cocosbullar(negerbollar enligt min svenska) och tillochmed stannar på middag. + ett litet samtal från systeryster där huvudämnet är "vill du gå på coldplay-konsert på lördag?". Klart som fan jag vill!!! Eftersom en kompis till henne inte kan följa med är biljetten min(om inget händer). Så coldplay och en liten kräftskiva efter det är det som gäller på lördag. Inte vad som var planerat men jag gillar dessa ändrade planer. Hoppade av lycka när jag hade avslutat samtalet och det var tydligen inte så lätt att tyda vad jag sa(skrek) när jag hoppandes uttryckte min glädje.
Så nu sitter jag (redan) och taggar för helgen med massa coldplay-låtar.


Fick även lite panik när jag insåg at jag inte hinner packa speciellt mycket i helgen och eftersom jag har typ allt kvar att packa var det bara att dra till Emma för att hämta kartonger och ikea-kassar. Så nu har jag fått iordning på lite och börjat planera för vad jag behöver i helgen, vad som ska med för veckan då jag bor hos kusinen och vad som kan packas ner för att inte plockas upp fören jag står i  min alldeles egna lägenhet.
Ska försöka packa lite mer innan det blir några avsnitt Californication. Säsong 2! Säsong 1 blev så spännande på slutet så jag kolla klart på den ganska snabbt.
Men sista jobbdagen imorrn då och sen ska jag göra mig redo för skola och en alldeles alldeles underbar helg!
Puss&Gull

Last week for this summer

4 dagars jobb kvar. Sen blir det inget mer jobbande på ett bra tag. Kankse får jobba lite vid jul eller så, men vem vet? Skulle vara bra om man får jobba lite då och då när man har tid men jag lär inte vara den första dom ringer in om det saknas med folk men man kan alltid hoppas. Pengar behöver man ju alltid.

I väntan på middagen passar jag på att kolla några avsnitt Californication. Kan inte bestämma mig om jag gillar serien eller inte. Den är inte asbra så man bara vill se nästa avsnitt hela tiden men den är inte kass heller för den kan vara lite komisk eller rättare sagt pinsamt rolig. Kanske kan bestämma mig när jag sett hela säsongen. Men soundtracket är iallafall grymt bra! 
På tal om serier måste jag hitta Roswell. Det är en av de bästa serierna jag följt och det var för väldigt många år sen. Den och 70's show är till och med värda att köpa. Måste tillägga att han som har huvudrollen i Californication påminner lite om en som var med i Roswell. Måste kolla upp om det är samma person men det borde det inte vara för han i Cali är för gammal för att det ska stämma åldersmässigt med tanke på att han i Roswell var ganska ung. Men måste ändå kolla upp för att vara säker.

Imorgon är det äntligen dax för ett litet besök hos Jessica, den första frisören som inte är feg för att göra extrema förändringar. Dom flesta frisörerna, och det innefattar alla jag gått till, har varit otroligt fega för att man ska bli tjurig på dom om man inte blir nöjd när det är man själv som vill göra något extremt. En frisör jag gick till ett tag lyssnade inte alls på vad jag ville ha för frisyr utan klippte som han själv ville. Så då blev jag ju missnöjd och vile inte gå tillbaka dit eftresom det inte blev som jag ville ha det. 
Fast den här gången blir det ingen extrem förändring. Bara en extrem klippning per år så nu är det lite mer basic som gäller. Hittade en bild på Reese Witherspoon där frisyren är typ som jag hade tänkt mig.


Men med tanke på hur det brukar bli när jag ska klippa mig bestämmer jag mig när jag kliver innanför dörren på salongen. 

Nu börjar jag bli hungrig. Får ta och kolla om morsan är klar med maten snart. Tjingeling! 


vuxen?

När räknas man egentligen som vuxen? Jag är en sånn som tjatar en heldel om vuxenpoäng, men när har man egentligen samlat ihop tillräckligt många? Jag tycker själv att jag kan vara ganska vuxen och bete mig ganska moget men är samtidigt jävligt barnslig ganska ofta. Så hel-vuxen är jag absolut inte och kommer nog heller aldrig bli. Men vuxenpoängsjakten är kanske ganska komisk just eftersom den inte har något slut. Så man vinner liksom aldrig spelet men man kan inte få game over heller. Ok, när man dör tar det slut men då tar faktiskt allt slut så det räknas inte.
Men här med poäng då. Antalet poäng är 1 men är det extra bra kan man få 2 men då krävs det mycket. Vad som ger poäng varierar alltid. Det finns alltså inget bestämt om den punkten.
Snacka om ovärt dravvel men med tanke på hur många gånger man ger folk vuxenpoäng varje dag borde jag fan ha lite rätt i tänket.

Vad som fick mig att tänka på det hela var iallafall att Ida tyckte det var ett wow-moment att jag plockade ur diskmaskinen på jobben. Men kom igen! Det är alltid jag som får fixa med diskmaskinen hemma och finns det ingen diskmaskin diskar jag för hand. Typ varje gång jag kommer hem till Emma och ibland hos Alex när det är min tur enligt ett icke existerande schema. Enligt min mening är det alltd Michis tur men jag tror inte hon går med på det. Lite elakt av henne tycker jag nog... Hehe...

Dax att sätta sig in i serien Californication. Har hört att den ska vara bra så den får en chans. Har säsong 1 och 2 på datorn så det är väl bäst att jag kollar på det så det inte tar upp massa plats i onödan. Åsikter kommer väl när jag bloggar nästa gång när nu det blir. Kanske imorgon för då vill jag väl skriva av mig om allt kring IKEA.
Vet inte om jag är hungrig eller inte. Måste bestämma mig angående det snart.
Go'natt!

snark

Har redan krupit ner under täcket då jag äe megatrött. Va inne till etown med päronen. Ett litet besök på byggmax (boring) men sedan blev det middag på wok inne på tuna park. Inte speciellt gott, faktiskt ganska smaklöst. Men köpte en bok som verkar bra så det var inte ett helt värdelöst besök i en annan del av sörmland. Den handlar om autistiska seriemördare. Typisk Sara-bok.

FAAAN! Nu har jag glömt bort vad jag skulle skriva....Fuck... så nu skiter jag i det här! Go' Natt!

Womanizer

Lyssna! Så skön cover. http://www.youtube.com/watch?v=vXsdvsZHQf8

Idag ska jag gå och sova tidigt. Sov typ ingenting i natt så jag borde vara helt död, men jag är ganska pigg. Pysslar i mitt rum och har lyckats fixa några grejer på att-göra-listan. Happy for that! Men tyvär muppade den stationära datorn ur totalt, så jag hann bara fixa en cd med bilder från '07 och precis när jag fixat mappan för '08 krascha den. Så typiskt.

Har ingen aning om vad jag ska skriva för det har inte hänt något precis. Har bara varit på jobbet och där är allt som vanligt. Så nu skiter jag i det här och går och borstar tänderna istället. Adjö!


dampryck

Fick panik över att jag inte gjort något vettigt på hela dagen så hem från grillning med närmaste släkten på pappas sida, riva ut sängkläderna, plocka upp allt från golvet,dammsuga och tillslut bädda med nya fräscha lakan. Men att jag typ inte fixat något jag skulle ha gjort den här veckan är en annan sak. Så det blev massa grejer på kommande veckas lisa med grejer att fixa eftersom det kommer upp mer saker hela tiden. Blää på mig själv alltså! Men känner mig lite piggare nu så det fixar sig.

Har bestämt mig för att jag ska börja packa lite smått. Saker som jag kommer behöva direkt i lägenheten men inte här hemma fram tills jag flyttar. Typ köksgrejer. Måste gå igenom mina kläder också för att kolla vad som får stanna kvar i hnäs for a while och vad som måste med direkt. Krångligt detdär och jag som inte har någon vana av att flytta. Men med tanke på att jag brukar vara bäst på att packa för allt om det så bara gäller en weekand i sthlm till en hel veckas semester, så borde det inte vara något problem. Och jag flyttar ju bara till sthlm så det är ju inte kris och panik ifall jag skulle missa något. Eller det beror ju på vad det är men iallafall.

En ny dag imorgon. En ny arbetsvecka. Den näst sista för den här sommaren. Och fredagen den här veckan kommer vara den sista fredagen med jobb. Fast dagarna kommer väl så megasegt bara för att jag vet att jag är inne på slutet. Får se till att ha massa saker att göra(som jag har, bara att jag måste se till att fixa det) så att dagarna är speedade. Ska inte få finnas kvar något på listan till nästa veckas lista. Så det så!

Måste hoppa in i duschen och sen sova så jag inte är död imorgon. Puss&Gull

Å polly vad gott!

Åt polly igår och med tanke på reklamen för polly måste man säga "å polly vad gott" varje gång man tar en polly. Vilket blir ganska ofta alltså. Fast nu använder jag "å ....... vad gott" för allt som är gott. Typ nu: "å cheeseballs vad gott för att tjata på morsan att hämta dom i köket.

Har jobbat på 80års-kalas idag. Sett till att det fanns mat så det räckte åt alla och fylla på med ditten och datten. Gick helt utan problem om man inte räknar in tanter utan hörsel som ett problem. Fick iallafall lite pengar för den goda servicen och det tackar man ju inte nej till. Utöver pengarna fick jag och Emma även med oss massa mat och en tårta. Och en stor bukett solrosor. En bukett till mig och en till mammsen.

Så nu sitter jag och är proppmätt idag igen och kollar på andra Arn-filmen. Jag hänger inte med för 5öre då jag inte sett 1an och koncentrerar mig mer på att skriva än att hänga med i filmen. Men jag tror nog jag hinner se den någon annan gång.

Imorgon är det söndag. Om det var någon som inte visste det...Men det betyder iallafall söndagsångest. Fast det är inte så farligt när man vet att det bara är max 9 dagar kvar att jobba. Så nästa söndag kommer jag väl vara överlycklig eftersom det då betyder att det bara är 4 dagar kvar.

Snabbt inlägg i inlägget. Nu blev jag idiotförklarad.

Såg precis att klockan är sjukt mycket! För att vara mig alltså som typ går och sover vid 22 på lördagar. Iallafall när jag jobbar. Annars är det (typ) inga problem med att vara uppe till 04. Men det har sin lilla förklaring till att jag inte är så trött än utan är rätt så hypad. Har druckit kaffe. Inte latte utan vanligt hederligt svart kaffe. Och det var gott! Så det kan bli en ny liten vana. Latte brukar inte göra så jag blir så pigg, det dricker jag bara för att det är gott men när det är kaffe i sin enklaste form märker jag tydligen av koffeinet. Men om jag går och lägger mig kanske jag somnar fast jag är pigg. Får väl testa. Eller inte. Äh, whatever rent ut sagt!

Men nu ska jag inte skriva mer dravel. Så Puss &Gull

Yeey!

Lycklig som få! Härlig dag med lagom mycket jobb och massa tid till att vara social och bara vara och så en liten leverans av nya datorn. Efter en utskällning av en tant på Schenker(skjut inte budbäraren) så kom det efterlängtade paketet med specialleverans.
Och nu är jag proppmätt efter massa tacos. Men jag tror dom har dukat fram lite onyttigt men otroligt gott gottgott. Så det är lika bra att man joinar delar av familjen framför tv:n.
Puss&Gull

Tinitus

Fan vad det tjuter i mitt öra.

Alex och Michis ni är bäst! Ni räddar mig verkligen och jag vet verkigen inte hur jag skule lösa detta problem med idiotiska företag om det inte var för er. Verkligen räddare i nöden! Blir glad i hela mig när jag tänker på hur underbara ni är! Puss & Gull

Den där jävla kuben!

Snacka om frustrerande! En rubix kub är inte bra för psyket. Jävligt soft att ha ligga vid datorn och snurra lite på när internet är segt men jag lyckas för fan int ens få en sida i samma färg. Men en da ska jag klara hela. Annars blir ja arg på riktigt.

Är väldans sugen på att gå på någon spelning. Ska iochförsig dra till grönan den 4 sept när Håkan Hellström spelar där men jag vill på spelning nu! Fast då behöverman pengar och det är någonting jag verkligen saknar...

2 veckor och 2 dagar kvar att jobba. Kort tid med tanke på att jag redan jobbat 4 veckor och 2 dagar. Och 21 dagar kvar till lön. Me Like!

Har faktiskt inte ett skit att skriva... Ikväll är det bänka sig framför Allsång På Skansen som gäller. Tänkte göra milkshake så man har något gott att äta/dricka. Så det är väl bäst att jag börjar fixa det nu. Poppa popcorn kanske man skulle göra också. Puss&Gull


RSS 2.0