A lot to do

Överdrivet pigg men sjukt mycket att göra. Ska läsa en hel bok om enkäter, städa eftersom det blir förfest hos mig på fredag, diska, laga mat och koreografera jätte jätte mycket. Så varför sitter jag här och degar nu då? Better get going! (Men jag känner inte riktigt för det)
Tjingeling!

Underbara höst

Sista veckan i september. Äntligen! För då är det snart oktober(väldigt snart) och sen blir det vinter. Yeey! Om jag hade gått på gymnasiet nu hade jag bara haft några få veckor kvar till höstlovet. Men nu går jag inte på gymnasiet så något så lyxigt som lov kan jag fetglömma. Men jag hinner njuta av hösten ändå med tanke på hur soft schema jag har.

Tror det här blir en toppenvecka! Föreläsningar varje dag förutom fredag + att jag måste börja ett grupparbete inom en grupp jag inte vet vem någon är. Anmälde mig bara till en seminarumgrupp utan att höra vilka grupper alla andra valt. Smart där. men det blir nog bra. Och på fredag är det sittning men vi missade att köpa biljetter så det blir att komma till puben lite senare för att parta. Så lördagen blir väl en bakis-lördag helt enkelt.
Måste också bli klar med danserna i veckan eftersom det är nu på söndag det ska läras ut. Det ska bli kul! Jag ska baka bullar med Johanna någon dag också eftersom hon nu har förstått att kanelbullensdag är på söndag när vi ska dansa. Hon hade inte riktigt alla chips i påsen när jag påpekade det.

Nu är det dax att dra sig mot Odenplan för att möta upp Johanna för att laga mat och kolla på hollywoodfruar. Myspysigt!
Tjingeling!

Do the Elvis!

Shit va kul det är att klättra! Helt klart någonting jag kommer göra fler gånger. Var faktiskt ganska duktig om jag får säga det själv. Fast Johanna var såklart tvungen att vara bättre på lite krångliga väggar :P Och att man hade "experten" nere på marken som menade att det såg lätt ut gjorde ju att man nästan måste vara bra. Eller? Fast mina problem med höger och vänster gjorde det lite krångligt när dom nere på marken försökte vägleda och säger "vid höger knä". Mitt eller ditt höger är då frågan... Men jaja, grymt kul iallafall för att vara kortfattad.

Avslutade denna grymt bra söndag med latte på fåtöljen. En latte sitter aldrig fel liksom. Men nu är jag helt slut i hela kroppen och jag räknar med värsta träningsverken imorgon och jag förstår inte hur jag ska klara av att anteckna på en 3h lång föreläsning. För det sliter på fingrarna att klättra kan jag säga. Men smärta är ju bara svaghet som lämnar kroppen så det blir att bita ihop. Om jag mår bra imorrn också så förkylningen känns ok blir det nog ett besök på gymmet för att komma igång igen. Men jag får väl köra lite lätt eftersom jag inte är riktigt helt frisk. Det är ett rent helvete att inte kunna träna så jag vill bara komma igång igen. Men det får bli morgondagens i-landsproblem. God natt!
Tjingeling!


Home sweet home!

Äntligen tillbaka i fjollträsk! Känner mig mer förkyld än igår och mina öron har börjat krångla. Hörde typ ingenting ett tag på förmiddagen vilket är asjobbigt. Fan. Kom på att jag glömde sno med mig nässprayen från m&p. Klantigt som fan men jag får väl springa in på apoteket och köpa en imorrn då när jag ska iväg och storhandla.

Tycker Johanna kan sluta jobba snart så jag kan åka dit för att chilla. Men hon skulle fika med några kompisar först också. Skulle kunna ta segartiden jag har nu till att koreografera lite men känner inte riktigt för det. Känner för att baka negerbollar men jag har inte ingredienserna hemma och jag orkar inte gå till affären. Ska ändå storhandla imorrn så jag får köpa hem det då. Whatever iochförsig.

Imorrn blir det alltså storhandling och så tar jag några extra duktighetspoäng och storstädar också. Dessutom blir det ett litet besök på klätterverket. Så om man inte hör ifrån mig på ett tag så ligger jag nog på sjukhus pga att jag brytit varje litet ben i min kropp. Klantig som jag är skulle det inte vara omöjligt. Men nu ska jag inte vara sån. Ska bli kul att testa för jag har aldrig klättrat och jag har fått reda på att jag har värsta superförsäkringen så om jag skulle skadas får jag ut pengar iallafall. Positivt tänkande kallas detta! Nej seriöst, ska bli skojigt men är bara lite orolig med tanke på att jag är höjdrädd. Kanske ett tillfälle att komma över rädslan. Släppa sargen liksom.

Yeye, får bli lite svenska hollywoodfruar och sen koreograferande tills jag hör något från Johanna. Tjingeling!

Kul att träffa alla igår! Längesen man träffa dom flesta och GRATTIS till Michis! Är ju lite dålig på att gratta...

So sweet

Min syster kan vara väldigt gullig av sig. Idag fick jag en present för att jag gjort tentan. Jag blev otroligt glad så jag invigde den redan till middagen. Den ultimata nudelskålen I must say.

Puss på dig systeryster! Tjingeling

Tentadepp och Arcade Fire

Tacka vet jag underbara låtar som gör att man överlever när man blir enormt deppig. Tentan är äntligen över men det är stor chans att jag måste ta mig igenom en omtenta. Vilket suger så något enorm! Men nu lämnar jag det här bakom mig och ser framåt. Får se hur det gick om några veckor eller så, har jag klarat den så yeey men har jag inte klarat den kommer jag svära ett tag och sen ta tag i att fixa skiten. Härnäst blir det en del av företagsekonomi A. Riktigt kul tycker jag men vi kommer vara med 2 eller 3 andra klasser och det gillar jag inte. Har svårt som det är att ha koll på vilka jag har i min klass.

Har man inte redan hört Arcade Fire's kiva "Neon Bibel" från 2007 ska man göra det omedelbart! Nästan alla låtar är underbara! Har haft den ett tag men aldrig tagit mig tid att lyssna på den men nu kan jag knappt sluta lyssna på den istället. Favoriterna är "Intervention" och "No cars go". Tuba nu!

Random pics

Fotbollsmatch en underbart vacker höstdag




Årets sista kulglass-fika

Ska ta och lägga upp lite bilder på fb också. Men imorrn blir det Etuna iallafall. Fast jag är sjuk. Men vad gör man inte för en av världens bästa vänner på hennes födelsedag.
Tjingeling!

Dalí, Dalí

Fast det är första tentan som gäller på tordag så kan jag inte bara sitta instängd i lägenheten och stirra i böckerna. Så det blev ett litet besök på moderna museet med lite folk såhär på eftermiddagen/tidig kväll. I lördags öppnades utställningen Dalí, Dalí så med tanke på att det är en av mina absoluta favorit konstnärer så blev det en liten sväng bland tavlor och förvirrande dörrar. Älskar Dalí's tavlor men tyvär var inte mina favoriter med vilket var en liten besvikelse. Så om man bortser från det och den störande guidade gruppen som skulle envisas att gå precis dit jag skulle hela tiden var det en bra utställning.


Ok nu vill inte mitt internet att jag ska lägga upp mer bilder så jag ger mig för idag. Ska nog ta och sova snart ändå. Kommer inte blogga fören tidigast torsdag för imorrn kommer jag megaplugga så det skriker om det.
Men god natt iallafall.
Tjingeling!

Redovisning

Redovisningen är över! Gick ganska bra och det var skoj att lyssna på alla andra. Kommit fram till att typ alla verkar vara ganska softa typer. Det här kan bli 3 bra år.


Min mage skriker efter mat så det är väl bäst att den får göra sig hörd och få mina ben att gå till kylskåpet. Finns en liten matlåda köttsoppa så det får väl bli det. Man blir faktiskt mer trött av shopping än man kan tro. Ska ta och testa alla nyinköpta grejer för att se vad som ska behållas och om det är någonting som ska lämnas tillbaka.
Tjingeling!

Random pics



Skillnader

Ett happy meal är inte en lilla menyn! Nog för att jag ofta är ganska lost i min lilla skalle men det vet jag iallafall. Men det är vad man får. Tack för den! Åkte hem till J&K då jag trodde att det skulle lagas mat vilket jag behövde efter lite koreograferande inför den lilla danslektionen jag ska hålla. Men när jag sitter på tvär så ringer Johanna och meddelar att det blir snabbmat för dom "arbetande" herrarna var väl trötta, så jag får välja mellan pizza och McD. Så ordern blev inte helt oväntat en lilla menyn med cola utan is(så vet man vad jag brukar käka på McD). Men när jag kommer fram till lägenheten kommer för det första maten då de inte vågade börja äta innan jag kom(så snällt av dom att jag slipper sitta och äta själv) men när jag kommer in i köket står där en liten happy mealkartong med snurre sprätt. Men dom hade varit duktiga och beställt cola utan is fast han i kassan drygt hade frågat varför det inte skulle vara is i colan. Skit i det du gubbjävel! Hursomhelst var det gott med mat då jag var grymt hungrig men jag säger bara att den mentala åldern visas först när det finns en happy mealkartong att leka med.

Mycket utförlig beskrivning av min lilla onsdag men så kan det bli ibland. Men vad händer i övrigt då? Jo, jag måste fixa till min redovisning som jag ska hålla på nationalmuseet imorgon inför 1/3 av klassen, en snubbe försökte hänga sig i skolan(?) och på lördag blir det hemfärd. Ser faktiskt riktigt mycket fram emot att åka hem över dagen, träffa lite folk, käka langos och munkar, sopplunch hemma and so on. Riktigt mysigt ska det bli. Hoppas bara att det blir riktigt höstigt väder med lagom mycket sol, lätt blåsigt och kallt. Det skulle vara perfekt! Men så lär det väl inte bli...Hoppas även att J&K ser till att ha bra musik på iPoden så man har nått att lyssna på under bilfärden. 

Börjar bli lite smått hungrig så det är väl bäst att jag fixar frulle. Kanske slänger igång ett avsnitt Big Bang Theory också som morgonunderhållning. Men men, äta var det iallafall.
Tjingeling! 

Hollywoodfruar

Tv-kväll idag. Det är nämligen premiär för nya serien om svenska hollywoodfruar. Kan man inte missa! Så det blir iväg mot Vällingbby ikväll igen. Får se vilka som dyker upp. Det blir iallafall jag, Johanna och Johanna. Och jag ska skratta. Oj vad jag ska skratta åt dessa människor. Så jävla komiskt hela grejen och om man nu inte ser det komiska är man riktigt blåst. Det kan jag stå för att jag tycker. Så de så!

Random pics!

Fick blommor av Johanna! So sweet!


och jag gav henne kaffe. Mycket bra byte!


Mohahaha! Världens snyggaste vattenkanna!

Ska försöka komma igång med lite plugg. Får se hur det går med det. Och så finns det en del disk att ta reda på. Blää på massa måsten! Men TJINGELING iallafall!

Google

Älskar verkligen google! Har börjat googla asmycket när jag söker info om saker till skolan men självklart klickar jag mig vidare på annat. Igår kom jag in på skor när jag satt och sökte efter designers som vi snackat om på modehistorian. Så nu är jag jättesugen på nya skor!

Först och främst dessa röda converse. Sånna SKA jag köpa i vår!


Är även helt galen i dessa paljett converse. Vill ha dom blå,lilla eller rosa(som tyvär inte är med på bilden).


Har inte riktigt råd med ett par classy Loubouin nu men när jag blir rik då ska jag ha ett par sånna.


Tycker inte dom här ser ut som äkta Louboutin men dom är grymt snygga! Vill ha vill ha!

Jimmy Choo's kollektion för HM kommer i november och jag har inte riktigt haft koll på hur dom skorna kommer se ut men tack vare google vet jag nu det. Ganska dyra men endel var grymt snygga! Som t.ex.

Fast jag betalar inte runt 1000 kr för ett par heels med tanke på hur mycket pengar som blir kvar när jag betalat hyran. Inte just nu iallafall. Men sen när jag blir rik. Då kan inget hindra mig!

NU är det dax för frulle. Ska försöka plugga en hel del idag men sen ikväll får jag se vad som händer. Igår blev det iallafall tacos och film med lite folk hos J&K. Grymt gott men kass film(Män som hatar kvinnor).
Tjingeling!

Fredag tjoho!

Pannkakor idag igen. Blää. Mår pissilla för att jag aldrig slutar äta fast jag är proppmätt. Skärpning för fan. Ska försöka plugga lite innan Johanna slutar för dagen och kanske har svar på vad som händer en fredag som denna. We'll see, we'll see.
Vilse i pannkakan adjö!

Arbetarservis och pannkakor

Effektiva Sara. Det är jag det. Typ iallafall. Har hunnit tvätta 6 maskiner tvätt, tränat, pluggat, lagat mat och diskat. Och snart ska jag plugga lite till. En bra tordags sett över helheten. Lägeheten har svämmat över med tvätt som hänger på tork. Missade att det fanns 2 torktumlare så nästan allt var dyngsurt. Men nu hänger den fint över skåpsluckor, stolar och överallt annars man smart nog kan få plats med lite tvätt.
Har setat några timmar på cafe string med Johanna och pluggat. Har skrivit på min redovisning om arbetarservisen. Lite problem med den men jag har till nästa fredag på mig så jag är lugn. Tyvär har jag inte hunnit läsa så mycket idag så jag får ta och göra det nu.

Imorrn är det fredag igen. Vet inte alls vad som händer förutom föreläsning 8-10. Kankse åka hem och sova en stund när jag slutat och sen får jag se vad som händer på kvällen. Hela helgen är faktiskt ganska öppen för ovanlighetens skull så förutom plugg ska man väl lyckas hitta på nått. Ska hjälpa Johanna att flytta dom sista grejerna men annars så ska jag bara ta dagarna som dom kommer.

Random pics!

Jag har en rosa prezzo! Yeey!


Första storhandlingen woho!


Lite mer fixat efter besök på IKEA

Nej nu jävlar är det Twentieth-Century Design och post-it lappar som ska få mitt fokus. Tjingeling!


Twentieth-Century Design

Har lyckats ta mig igenom den svenska kurslitteraturen och har nu kommit typ 20 sidor i den ena engelska. men ska skippa läsning till 00.00 idag och googla lite info om arbetsservisen. Ska nämligen redovisa om den nästa fredag när vi är på Nationalmuseet.
Flera dagar sen jag bloggade senast men bloggen är inte prio 1 just nu. Eller rättare sagt aldrig. Prio 1 är alltid vänner och bekanta. Sen kommer jobb och plugg. Ska skicka in jobbansökan till en affär när jag skrivit ihop ett bra cv men nu ska jag koka nudlar och drömma mig tillbaka till coldplay-konserten. Blir så glad jag hör deras låtar för det var så underbart bra.

Men vad har hänt sen sist då? Massa shopping på IKEA, singstar-sjungande,dansmatte-dansande och plugg. Om man sak dra det snabbt. Självklart har det hänt mer men det tillhör det förflutna, jag koncentrerar mig på framtiden. Som ser mycket ljus ut. T.ex. ska jag tvätta själv för första gången på torsdag. Ser faktiskt framemot det. Var ett stort steg att bara boka tvättid. För att vara mig alltså. Så förutom den konstiga känslan av oro och ångest som kommer lite då och då är jag nästintill överdrivet ambitiös och glad.

Imorrn kommer Emma på besök så det blir middag hemma hos J&K. Men innan det blir det plugg, gym och städning.
Nu är det nudlar och haricort verts som gäller. Mums!
Tjingeling!

Run bitch RUN!

Hurtbullen är på G! Igår blev det uppvärmning på löpbandet och idag blev det bara löpbandet. Fast i 25 min. Lovely! Kände mig sådär härligt slutkörd så det blev lite bastu efter också. Kommer ge mig iväg och träna bara för jag vet att jag kan basta efter. Hehe...
Annars har det blivit typ en heldag hos Johanna. Lagade lunch till henne, mig och Emil. Asgott! Risoni, haricort verts, kalkon och cheddarost. Och salladskrydda förstås. Yummie! Självklart lite fika på det med kaffe i nya kaffekannan och Johannas hemmabakade minimuffins. Och sen lite mer fika när andra Johanna kom på besök. Fast denna gång med te istället för kaffe. Omväxling förnöjer som man säger... Men nu har jag en kväll för mig själv. Emma skulle ha kommit upp innan hon skulle hämta Ida och Cissi på Arlanda men hon är sjuk så det blev inget med det. Så det blev toast med dallassallad och lite godis för mig med datorn i högsta hugg för att planera vad ska som ska införskaffas på IKEA imorrn. Mycket är det som måste handlas. Tur att jag får pengar i veckan då så jag kan betala tillbaka till mam&pap. På kvällen blir det fika hos J&K och sen när mam&pap åkt hem får dom allt bjussa mig på middag också. För dom ska fan inte tro att dom blir av mig. Det kan dom fetglömma!

På tal om något helt annat så såg vi äntligen Tarantinos nya film, "Inglourious Bastards" igår. Asbra! Lätt en av mina topp 15 filmer. Den ska jag definitivt köpa när den släpps på dvd. Fast det säger jag iochförsig om många filmer...Alltså att jag ska köpa dom men så blir det nästan aldrig. Har inte köpt någon ny film på evigheter. Senast jag köpte var Kalle och chokladfabriken och Clockwork Orange. Fast Clockwork har jag inte ens sett än. Vågar inte se den när jag är själv så den sparas tills jag vågar se den eller någon vill se den med mig.

Nä nu ska jag nog slänga i  The Aviator som jag lånat av J&K och passa på att måla naglarna. Tjingeling!

Hitler i kvinnligt format

Det är jag det. Har blivit lite smått Hitler-aktig och det är inte bara enligt mig. Inte som Hitler så utan bara det att jag blivit ganska bossig och diktator-aktig. T.ex. hela grejen med min dator. Att dom hade glömt den på lagret och hela den historien. Emma vill aldrig mer storhandla med mig för fast det var till henne vi skulle handla var det jag som bestämde och körde med Emma. Och senaste händelsen, idag har jag varit inne på sssb's kontor och klagat och fixat så att allt blir rätt och jag inte får fixa allt som behövs fixas själv och lägga mina pengar på en lägenhet jag ska hyra i max 3 år. Grejen är den att han som bodde här innan inte hade städat innan han flyttade ut och att det var massa pluggar och hål i väggarna. Så nu får jag ersättning för att jag städar upp skiten och så ska dom komma och kolla på väggarna. Skulle kunna bli så att dom målar hela lägenheten. Men nu ska jag inte hoppas på för mycket. Annars är det en väldigt fin lägenhet som jag tror jag kommer trivas i. Nice område, nära till både buss och tvärbanan, lätt att pendla till skolan och nära till köpcenter. Kan det bli bättre? 


Imorrn blir det att fortsätta städa och packa upp mer grejer men det känns lite onödigt att packa upp när jag inte har några möbler eller vet hur det blir med allt som skulle behöva fixas. men jag har inge bråttom. Det får ta lite tid att komma iordning. Så ingen inflyttningsfest än på ett tag.

Bäst just nu är iallafall Regina Spektor konsert i december! Jippie! Långt kvar men tiden går fort. Får se till att ha askul hela tiden så går tiden speedat fort.

Puss & Go'Natt!


RSS 2.0